У Запорізькій області після зустрічі з головою ОДА представники духовенства вирішили скасувати масові акції

У Запорізькій області після зустрічі з головою ОДА представники духовенства вирішили скасувати масові акції

Укрінформ
У Запорізькій області завдяки порозумінню з керівником регіону представники духовенства вирішили скасувати масові акціі, які вони планували провести 18 травня, щоб не допустити прийняття ВР змін до Закону «Про свободу совісті та релігійні організації».
Про це повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації.
“Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з головами церковних округів Запорізької єпархії на чолі з Митрополитом Запорізьким і Мелітопольським Лукою. Також участь у спілкуванні взяв єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-католицької церкви Ян Собіло. Зустріч відбулася з метою уникнення в Запорізькому регіоні загострення ситуації внаслідок запропонованих у Верховній Раді України законопроектів №4128 та №4511, які стосуються внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (щодо зміни релігійними громадами підлеглості). Завдяки порозумінню з очільником регіону представники духовенства прийняли рішення про відміну масових акцій”, - йдеться в повідомленні.
За словами представників духовенства, вони планували привернути увагу громадськості щодо неприпустимості прийняття цих законопроектів, аби не розділяти громадян України за релігійними ознаками, а також дотримання принципів відокремлення релігії від держави. Для підтримки свободи волевиявлення церковники планували провести мітинг.
Проте Бриль підкреслив, що така акція може стати причиною загострення ситуації в регіоні, а також призвести до розколу запорізької громади.
“Останнім часом ми бачимо в регіоні чимало спроб розколу нашого суспільства. Наш ворог активно використовує кожну можливість, тож ми маємо бути мудрішими і дивитись у майбутнє”, - наголосив голова облдержадміністрації.
Аби думка духовенства була почута без акцій протесту та мітингів, присутні підписали звернення до народних депутатів України з проханням проаналізувати всі нюанси зазначених законопроектів. Крім цього, голова облдержадміністрації пообіцяв підготувати листи на адресу народних депутатів, Верховної Ради України та Президента України, аби відповідні державні органи були поінформовані про загострення ситуації в Запорізькій області у зв’язку із запропонованими змінами до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-