У Житомирі почали вишивати сорочку для містичного богатиря, яку завершать до Дня міста

У Житомирі почали вишивати сорочку для містичного богатиря, яку завершать до Дня міста

Укрінформ
У День вишиванки, 18 травня, в Житомирі стартувала акція «Житомир вишиваний», під час якої перехожі долучаються до вишивання великої чоловічої сорочки
Про це кореспондентові Укрінформу розповіла майстер народної творчості, голова громадської організації «Лада» Світлана Прохорчук.
«Мета нашої акції – привернути увагу до традицій Полісся. Ми вишиваємо символічну сорочку для містичного богатиря ЖитомИра. Плануємо, що готовий виріб буде 2x1,5 метри. На цю сорочку ми наносимо традиційні поліські візерунки з обереговими знаками, в основу яких лягла восьмипелюсткова зірочка Алатир – символ гармонії, благополуччя, достатку. Ці візерунки спеціально розробляв заслужений майстер народної творчості України Микола Марценюк. У роботі використовуємо традиційнійні поліські кольори – червоний і темно-синій, а також стародавню техніку лиштва, що імітує ткацтво», – пояснила Прохорчук.
Організатори планують вишивати сороку у кілька змін до 19:00. Далі, каже Прохорчук, роботи над нею продовжать інші небайдужі житомиряни, учні та працівники навчальних закладів обласного центру.
«Маємо бажання закінчити вишивати цю сорочку до Дня міста (традиційно відзначають у першу неділю осені, що в 2017-му припадає на 3 вересня – ред.)», – уточнила майстриня.
Як повідомляв Укрінформ, 18 травня у центрі Житомира пам'ятник авіаконструктору Сергію Корольову вдягнули в українську вишиту сорочку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-