Акція ЛГБТ у Харкові: нападникам на поліцейських загрожує стаття

Акція ЛГБТ у Харкові: нападникам на поліцейських загрожує стаття

Укрінформ
Факт нападу на поліцейських у ході акції ЛГБТ біля Палацу одруження у центрі Харкова внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла заступник начальника відділу комунікацій ГУНП в Харківський області підполковник Оксана Калмикова.

"Учора о 18:00 біля Палацу одруження зібралися представники ЛГБТ-спільноти для проведення акції. Вона була заявлена заздалегідь. До Палацу також прийшли близько 30 громадян, які ховали свої обличчя, намагалася перешкодити проведенню акції, нецензурно висловлювалися та погрожували її учасникам", - зазначила Калмикова.

За її словами, патрульні поліцейські, які охороняли порядок, попередили про неприпустимість таких дій та закликали їх припинити.

"Це молодиків не зупинило, і вони почали кидати в учасників заходу та патрульних яйця і зеленку. Патрульні намагалися врегулювати ситуацію. Внаслідок штовханини двоє поліцейських постраждали. Вони доставлені до лікарні для надання медичної допомоги. Лікарі попередньо діагностували у них забиття тім'яної області голови. Наразі стан їхнього здоров'я оцінюють як задовільний", - додала Калмикова.

За її словами, з міста події до Шевченківського відділу поліції доставили чотирьох учасників конфлікту: "Продовжується перевірка".

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня молодики у балаклавах, які скандували "Слава Україні" та "Традиційна родина - велика Україна", зірвали акцию ЛГБТ-спільноти біля центрального Палацу одруження, що на вул. Сумький. Акцію було приурочено до міжнародного Дня боротьби проти гомофобії, біфобії та трансфобії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-