Пам'ятник Богдану Хмельницькому в Чернігові розвернуть спиною до Москви

Пам'ятник Богдану Хмельницькому в Чернігові розвернуть спиною до Москви

Фото
Укрінформ
Під час реконструкції скверу ім. Богдана Хмельницького в Чернігові пам'ятник  гетьманові розвернуть на 180 градусів - обличчям до П'ятницької церкви і спиною до Москви.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міськради. 

"Найближчим часом у Чернігові будуть проведені роботи з реконструкції постаменту пам'ятника Богдану Хмельницькому, який розміщений в однойменному сквері. Для проведення цих робіт вже збудовано риштування. Планується, що в ході цієї реконструкції фігуру Хмельницького роботи відомого скульптора Івана Кавалерідзе розвернуть, встановивши обличчям до центральної площі міста і П'ятницької церкви", - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадують, що таке розміщення скульптури ще під час роботи над проектом пам'ятника передбачав його автор, відомий чернігівський архітектор Андрій Карнабед. Однак при будівництві об'єкта тодішнє партійне керівництво змусило будівельників поставити Богдана обличчям до обкому партії. Після того Карнабед до кінця своїх днів сподівався на те, що в незалежній Україні гетьмана все-таки розвернуть обличчям до церкви і спиною до Москви.

Фото: прес-служба Чернігівської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-