Затриманого на Луганщині поплічника терористів взяли під варту

Затриманого на Луганщині поплічника терористів взяли під варту

Укрінформ
Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно місцевого мешканця, який з липня 2014 року брав активну участь у діяльності терористичної організації «ЛНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

«Встановлено, що з липня 2014 року вказаний громадянин брав участь у діяльності батальйону «Призрак» терористичної організації «ЛНР», озброєної терористичної групи «СМАК», «1 Козачої бригади» так званої «Народної міліції ЛНР» та озброєного підрозділу «ЯРГА». Перебуваючи у складі незаконних збройних формувань, він надавав допомогу у спорудженні блокпостів з метою перешкоджання пересуванню особового складу та техніки сил АТО, а саме здійснював інженерне облаштування позицій, ніс службу у караулі та охороняв вогнепальну зброю та боєприпаси вказаних підрозділів терористичної організації «ЛНР», - йдеться у повідомленні.

На початку травня 2017 року поплічника терористів затримано військовими Збройних сил України на лінії зіткнення в Новоайдарському районі Луганської області.

Процесуальним керівником йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та на підставі ухвали слідчого судді, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На цей час досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-