Бойовики обстрілюють населені пункти зі 152-мм артилерії - СЦКК

Бойовики обстрілюють населені пункти зі 152-мм артилерії - СЦКК

Укрінформ
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) констатує, що бойовики ОРДЛО активно обстрілюють позиції Збройних сил України й населені пункти.

Відповідну заяву української сторони СЦКК оприлюднив прес-центр штабу АТО.

"Так, вчора, 12 травня, НЗФ ОРДО здійснили обстріли в напрямку населених пунктів Мар’їнка та Красногорівка із застосуванням 82-міліметрового міномета. В результаті обстрілу зруйновано один будинок по вулиці Героїв Чорнобиля, 206, а також одна міна розірвалися на подвір’ї біля будинку по вулиці Сонячна, 8. За попередньою інформацією, жертв серед мирного населення немає", - йдеться у повідомленні.

Також вчора близько 11:30 бойовики зі стрілецької зброї обстріляли населений пункт Чермалик. Поранення отримала громадянка України та із діагнозом "вогнепальне поранення лівої голені" була направлена до лікарні.

Крім того, сьогодні вночі, близько 01:35, НЗФ ОРДО здійснили обстріл у напрямку населеного пункту Волноваха із застосуванням 15 снарядів артилерії калібром 152 міліметри, що є грубим порушенням Мінських домовленостей щодо застосування забороненого озброєння. На щастя, загиблих та поранених серед мирного населення немає.

"Такі злочинні дії незаконних збройних формувань ОРДЛО свідчать про грубі порушення Мінських домовленостей та про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту та небажання дотримуватися режиму припинення вогню", - зазначили в СЦКК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-