Прокуратура розслідує смерть ув’язненого у виправній колонії

Прокуратура розслідує смерть ув’язненого у виправній колонії

Укрінформ
Прокуратура розслідує справу за фактом смерті ув’язненого в Ольшанській виправній колонії № 53 на Миколаївщині. За попередньою інформацією, він помер від побоїв.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар прокурора Миколаївської області Валерія Власова.

«За фактом смерті ув’язненого відкрито кримінальне провадження за ч 2. ст. 121 Кримінального кодексу (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). Слідство продовжує встановлювати причини події і винних у смерті чоловіка», - сказала Власова.

Досудове слідство триває під процесуальним керівництвом Миколаївської місцевої прокуратури №1.

З неофіційних джерел стало відомо, що подія сталася 10 травня. Зaсудженого після побоїв у тяжкому стані відвезли до лікарні, де він невдовзі помер.

Згодом у деяких інтернет-виданнях з'явилася інформація про те, що начебто в колонії готується бунт через масовий обшук із залученням спецпризначенців. Проте адміністрація Ольшанської виправної колонії оприлюднила інформацію про те, що обшуки 12 травня дійсно проводилися, але вони були плановими, і за їх ходом спостерігали працівники прокуратури.

«Дані заходи є плановими і проводяться відповідно до раніше затвердженого графіка. При проведенні обшуків особлива увага звертається на дотримання законності і прав засуджених. За цим стежать працівники прокуратури. Адміністрація також повідомляє, що ніякі спецпідрозділи для проведення обшуку не притягувалися», - зазначається у повідомленні адміністрації виправної установи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-