Ветеранам Другої світової війни мерія Дніпра надаватиме адресну підтримку

Ветеранам Другої світової війни мерія Дніпра надаватиме адресну підтримку

Укрінформ
Міська рада Дніпра й надалі надаватиме адресну підтримку ветеранам Другої світової війни.

Як роз'яснили у прес-службі міськради Дніпра, виплати, як і раніше, здійснюватиме департамент соціального захисту мерії.

«Фінансування позбавляють лише ветеранські організації, які останнім часом працюють здебільшого для політичного піару», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Тут зазначили, що місто матеріально підтримує ветеранські організації вже не перший рік, утім жодних звітів про витрачені кошти об'єднання не надавали.

Цьогоріч на зарплати, купівлю канцтоварів та проведення фестивалів вони мали отримати близько 1,2 млн грн. Тепер ці гроші повернуть до міського бюджету. Крім того, як свідчить практика, кількість ветеранських організацій не відображає кількості ветеранів, які справді потребують підтримки.

Щоб виключити будь-які спекуляції на цій темі, найближчим часом Дніпровська мерія проведе детальний аналіз роботи всіх організацій, які позиціонують себе як ветеранські об'єднання.

Матеріальна допомога має надаватися адресно, тобто безпосередньо самим ветеранам. Наразі в мерії розробляють механізм, який дасть змогу перевести фінансування ветеранських організацій із загального на персональне.

У міськраді зазначили, що лише за минулий рік справжніх учасників бойових дій Другої світової війни у Дніпрі поменшало на 300 осіб. Нині в місті проживає 809 ветеранів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-