Нічні заморозки на Черкащині були найбільш жорсткими за  останні 100 років

Нічні заморозки на Черкащині були найбільш жорсткими за останні 100 років

Укрінформ
Нічні заморозки на Черкащині були найбільш жорсткими за останні 100 років. Вони можуть призвести до загибелі врожаю плодових рослин, ягідників, теплолюбних, ранньої городини та озимого ріпаку.

Про це повідомляється на сторінці Черкаського обласного гідрометцентру у Facebook.

"Заморозки такої інтенсивності, тривалості та площі розповсюдження у другій декаді травня на Черкащині спостерігалися вперше і були найбільш жорсткими за весь період метеоспостережень (більше 100 років). Вони можуть повністю знищити врожай всіх плодових, ягідників, теплолюбних, ранньої городини та озимого ріпаку, у якого триває цвітіння. Критична температура для фаз, у яких знаходяться ці культури, становить 1-3 градуси  морозу. На більшості площ температури були значно нижчі", - йдеться у повідомленні.

Різке зниження температури повітря сталося 9 травня, а нічні заморозки вдарили 11 травня. За даними метеостанції області, їх інтенсивність становила у повітрі 0-4, на грунті 1-6, на 2 см від поверхні грунту 2-7 градусів. Тривали заморозки до 7 годин. Найбільш інтенсивними вони були у північно-східній частині області.

За прогнозом синоптиків, температурний фон підвищиться: вночі 4-9°, вдень 13-18°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-