У Чорноморську продовжили на 60 діб арешт обвинуваченого в убивстві

У Чорноморську продовжили на 60 діб арешт обвинуваченого в убивстві

Укрінформ
11 травня у Чорноморську Одеської області суд присяжних розглянув і відхилив клопотання підсудного, якого прокуратура звинувачує у вбивстві з особливою жорстокістю, про відведення прокурора.

Натомість колегія суддів винесла ухвалу - продовжити на 60 діб термін тримання підсудного Вадима Лазарєва під вартою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В обвинувальному акті, переданому суду стороною звинувачення, не відображено того факту, що я намагався надати медичну допомогу потерпілому Андрію Перекітному. Тому вимагаю відводу прокурора Адабашьяна, що підтримує звинувачення", - заявив Лазарєв.

Однак суд присяжних відмовив йому у цьому клопотанні.

"Суд вважає, що клопотання підсудного Лазарєва безпідставним і необгрунтованим, оскільки обвинувальний акт затверджував інший прокурор...", - озвучив ухвалу головуючий на процесі суддя Пилип Журавель.

Також суд виніс ухвалу - продовжити на 60 діб термін тримання підсудного під вартою.

У  свою чергу, обвинувачений заявив, що не згоден з ухвалами суду й оголосив голодування.

Як повідомлялося, 26-річному екс-охоронцю Одеської виправної колонії слідство інкримінує діяння, що підпадають під ознаки п. 4 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю), п. 7 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з хуліганських мотивів) і ч. 1 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом) Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Злочин стався 2 травня 2016 року на грунті ДТП за участю двох автомобілів у селі Троїцьке Біляївського району Одеської області. Після зіткнення автомобілів між водіями виник конфлікт. Співробітник колонії напав на потерпілого в автоаварії, звалив його сильним ударом з ніг і продовжив бити уже непритомного чоловіка по голові та життєво важливих органах. Від отриманих тілесних ушкоджень автомобіліст загинув на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-