АТОвці у Миколаєві завтра спробують мирно домовитися з

АТОвці у Миколаєві завтра спробують мирно домовитися з "афганцями"

Укрінформ
В Асоціації учасників і інвалідів АТО України сподіваються на завтрашній зустрічі з представниками воїнів-інтернаціоналістів залагодити конфлікт, що призвів 9 травня до бійки у Миколаєві.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова філії Ілля Шполянський. 

"Завтра буде третя спроба домовитися миром, сподіваюся, вона вже буде успішною", - зазначив він.

Шполянський також висловив свою версію причин конфлікту. "Вважаю цю ситуацію результатом провокацій з боку прихованих сепаратистів в лавах афганської обласної організації. Нам з простими афганцями ділити нічого, і ми раніше завжди знаходили спільну мову. Зараз іде явне відпрацювання на російські ЗМІ", - написав він.

За його словами, 9 травня ініціаторами бійки під час заходів біля пам'ятника героям-ольшанцям стали керівник обласної організації воїнів-інтернаціоналістів та його заступник. А коли 10 травня з власної ініціативи активісти асоцації прийшли в офіс "афганців" обговорити ситуацію, лідер обласного осередку воїнів-інтернаціоналістів "знову спровокував конфлікт".

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві сталася бійка між воїнами-"афганцями" й учасниками АТО. Сутички сталися й напередодні між учасниками АТО та воїнами-"афганцями" й ветеранами МВС, які організували свою святкову ходу, через те, що в колоні були люди з комуністичною символікою та георгіївськими хрестами на грудях. Конфлікт припинився після втручання поліції.

Згодом стало відомо, що у результаті інциденту двом учасникам АТО завдано серйозних поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-