У Харкові 9 травня гасили пожежу на заводі з переробки гумових відходів

У Харкові 9 травня гасили пожежу на заводі з переробки гумових відходів

Фото
Укрінформ
Пожежу на заводі з переробки гумових відходів в Харкові, що виникла напередодні увечері, гасили тридцять рятувальників і п'ять одиниць спецтехніки.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів помічник начальника Головного управління ДСНС в Харківській області полковник Ігор Лупандін.

"Пожежа зафіксована 9 травня близько 19:00 в Новобаварському районі Харкова. Горіло підприємство з переробки гумових відходів, що на вулиці Метизній. До місця виклику прибули 5 пожежно-рятувальних підрозділів на пожежних цистернах і 30 рятувальників", - зазначив Лупандін.

За його словами, в одноповерховій виробничій будівлі горіла установка з переробки гумових відходів і горюча рідина в металевих ємностях.

"Загальна площа горіння становила більше 90 кв. м. Через їдкий чорний дим рятувальники працювали в апаратах захисту органів дихання, при практично нульовій видимості", - додав Лупандін.

За його словами, на гасіння пожежі й охолодження металевих бочок подали два пожежні стволи. "Проведена пінна атака. Вже о 19:15 пожежа була локалізована. Остаточно пожежу загасили в 19:43. Постраждалих немає", - пояснив Лупандін.

За його словами, в якості причини займання розглядається порушення правил пожежної безпеки на тлі порушень технологічного процесу: "Рік тому на цьому підприємстві наші рятувальники гасили пожежу, що виникла через розлиту горючу рідину".

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-