В Одесі затримали 15 провокаторів сутичок

В Одесі затримали 15 провокаторів сутичок

Фото
Укрінформ
Понад п'ять тисяч одеситів взяли участь в урочистих заходах, присвячених Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

До підніжжя пам'ятника Невідомому матросу на алеї Слави поклали квіти голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, мер Одеси Геннадій Труханов, заступник голови облради Юрій Дімчогло, представники духовенства, військового гарнізону та громадськості міста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пролунали урочисті звуки Гімну України, з нагоди 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Перед учасниками пам'ятної акції пройшла маршем рота Почесної варти Одеського гарнізону.

Водночас група патріотично настроєних одеситів провели акцію з озеленення скверу біля адмінбудівлі облдержадміністрації - на місці спорудження Меморіалу воїнам Одеси та області, які загинули в зоні проведення АТО, мешканці міста висадили алею з 20 саджанців лип.

Варто зазначити, що пройти до пам'ятника Невідомому матросу на алеї Слави можна було через один із декількох пунктів пропуску, на яких правоохоронці пересвідчувались, що громадяни не проносять, окрім квітів, небезпечних для інших одеситів речей, а також символіку та плакатів тоталітарного комуністичного режиму.

На алеї Слави працівникам поліції та Нацгвардії довелось розмежувати живим кордоном велику групу проросійськи настроєних осіб, що несли перед собою лозунги "Это наш День победы", "Бессмертый полк "Куликово поле" та проукраїнськи налаштованих учасників акції.

"Одесса - город-герой", "Слава совєтской Украине!", "Руки прочь от маршала Жукова" - вигукували проросійські учасники акції. Група молодиків також пронесла на алею Слави прапор із зображенням палаючого Будинку профспілок. Провокатори отримали миттєву відсіч з боку поліції.

У свою чергу, проукраїнськи налаштовані активісти скандували: "Геть з Одеси, путінські бєси!", "Бандера, Шухевич - Герої України!" тощо.

Невдовзі виникла штовханина між проросійськи налаштованими учасниками та прибічниками УПА, один з яких приніс на алею Слави портрет одного з лідерів українського національно-визвольного руху Романа Шухевича. Однак знову втрутилась поліція і учасників конфлікту було розведено в різні сторони.

Втім, не обійшлося без затримань осіб, які намагались пронести й роздавати сепаратистську символіку чи відверто провокували сутички між громадянами з різними політичними поглядами.

Зокрема, поліцейські доставили двох ініціаторів сутички – жінку та 16-річного молодика - до Приморського відділу поліції для з’ясування обставин. Також затримано та доставлено до відділу поліції чотирьох чоловіків, що розповсюджували чи використовували заборонену поліграфічну продукцію.

Окрім того, як повідомив відділ комунікації поліції Одеської області, до Хаджибеївського відділку поліції Одеси сьогодні доставили двох чоловіків, які пересувалися містом на автомобілі із червоним прапором, на якому зображена радянська символіка.

"До Хаджибеївського відділку Суворовського відділу поліції Одеси доставлено двох громадян, які пересувалися містом на автомобілі зі встановленим прапором, на якому зображена символіка радянських часів", - зазначили в поліції.

Загалом до відділів поліції Одеси станом на 14 годину доставлено 15 громадян за вчинення різних правопорушень. Серед них - використання забороненої символіки, розповсюдження забороненої поліграфічної продукції, дрібне хуліганство тощо. За всіма фактами проводяться перевірки.

У поліції нагадали, що на вулицях міста та області 9 травня несуть службу понад три тисячі правоохоронців, будь-яке правопорушення чи порушення публічного порядку поліцейські негайно припиняють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-