У Кривому Розі у День пам'яті та примирення відбувся парад

У Кривому Розі у День пам'яті та примирення відбувся парад

Укрінформ
У центрі Кривого Рогу відбувся урочистий парад, присвячений Дню пам'яті та примирення. Вулицями міста проїхала бойова техніка, у тому числі і танк Т-34. За дійством спостерігали кілька тисяч криворіжців.

Про це повідомляє Перший міський.

"Біля монумента «Перемога» запалили десять факелів, що означають кількість полків, які звільняли наше місто в 1944 році. На чолі параду проїхала військова техніка - легендарний танк Т-34, побудований в 1943 році, а також інші машини, що брали участь у бойових діях. Потім святковою колоною проспектом Миру пройшли ветерани Афганістану і АТО, курсанти училищ з військовою підготовкою", - пише ресурс.

В урочистостях брали участь народні депутати України, керівництво міста, депутати міськради і райрад. Присутні поклали квіти до меморіалів, потім запалили свічки у Георгіївській дзвіниці.

За ходою спостерігали кілька тисяч криворіжців. Люди прийшли на святкове дійство з дітьми, деякі городяни тримали портрети загиблих у бойових діях родичів. За порядком стежили понад 350 правоохоронців.

Всього у Кривому Розі мешкає 12 тисяч ветеранів Другої світової війни, з них 265 учасників бойових дій, а також сім визволителів нашого міста.

Фото: 1tv.kr.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-