Пожежу на сміттєвому полігоні під Харковом погасили

Пожежу на сміттєвому полігоні під Харковом погасили

Укрінформ
Пожежу на площі 700 кв.м на відкритій території сміттєпереробного заводу, що в селищі Рогань під Харковом, погасили. Жертв і постраждалих немає.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів помічник начальника Головного управління ГСЧС в Харківській області полковник Ігор Лупандін.

"Пожежу на сміттєпереробному заводі під Харковом, яка почалася напередодні близько 15:45, погасили в 15:11, можна сказати, за добу. Гасити такі пожежі досить складно, адже під час горіння твердих відходів вогонь швидко поширюється всередині сміттєвого масиву, при цьому горіння супроводжується великою кількістю токсичного диму. Рятувальники працювали в масках, які захищають органи дихання", - наголосив Лупандін.

За його словами, в гасінні пожежі брали участь 5 одиниць пожежної техніки і 30 осіб особового складу ГСЧС, а також 16 одиниць інженерної техніки заводу.

"Річ у тому, що кілька років тому на території заводу вже було займання сміття. Відтоді тут вжили заходів протипожежної безпеки, зокрема, придбали автоцистерну на додаток до шести самоскидів, двох тракторів і шести водовозок. Головне, тут побудували особливу пожежну водойму місткістю 50 кубометрів, що полегшило доставку води до осередків жевріння і викликало процес самозатухання вогню. Так, всього за 1 добу вдалося погасити пожежу, яка могла тривати тиждень", - додав Лупандін.

За його словами, причини пожежі уточнюються: "Розглядаються версії самозаймання і необережного поводження з вогнем".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-