Обережно, міни: ОБСЄ оприлюднила дані про жертви серед цивільних на Донбасі

Обережно, міни: ОБСЄ оприлюднила дані про жертви серед цивільних на Донбасі

Укрінформ
З початку 2016 року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 154 випадки жертв серед цивільного населення на Донбасі, які загинули чи отримали поранення через міни або боєприпаси.

Про це йдеться у звіті місії.

"З початку 2016 року СММ зафіксувала 154 випадки жертв серед цивільного населення, які загинули або отримали поранення через міни або боєприпаси, що не вибухнули, серед них троє членів місії. Жодного винного не притягнуто до відповідальності", - зазначається в повідомленні.

У звіті також підкреслюється, що після інциденту зі смертельним наслідком, який стався 23 квітня біля села Пришиб Луганської області, діяльність СММ у Донецькій і Луганській областях залишається обмеженою: "Унаслідок цього спроможність місії вести спостереження знизилась".

У СММ нагадали, що ще два інциденти, пов’язані з безпекою спостерігачів, сталися 28 квітня у підконтрольних "ЛНР" районах: неподалік патрулів СММ стався вибух і стріляли зі стрілецької зброї. Ніхто зі співробітників СММ тоді не постраждав, майно місії не пошкоджено.

У місії також зазначили, що спостерігачі продовжують фіксувати ведення бойових дій уздовж лінії зіткнення, щодня реєструючи сотні вибухів. "СММ постійно відзначає наявність озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення", - йдеться у звіті.

Як повідомлялося, зранку 23 квітня у районі села Пришиб на контрольованій угрупованням "ЛНР" частині Луганщини підірвався автомобіль СММ ОБСЄ. Загинув американський фельдшер Джозеф Стоун – перший член місії ОБСЄ, що помер за три роки збройного конфлікту на території України.

Окрім того, тоді ж були госпіталізовані ще двоє членів патруля місії – громадяни Німеччини та Чехії.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі є спробою Москви і підтримуваних нею бойовиків залякати спостерігачів. Служба безпеки України кваліфікувала інцидент як теракт.

В угрупованні "ЛНР" звинуватили у підриві автомобіля ОБСЄ "підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-