Портовики-протестувальники у Миколаєві вимагали приїзду голови ОДА

Портовики-протестувальники у Миколаєві вимагали приїзду голови ОДА

Укрінформ
Миколаївські портовики вже другий тиждень протестують під стінами адміністрації морського торговельного порту. 4 травня вони вимагали, щоб до них приїхав голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

Людей обурив той факт, що керівництво області жодним чином не зреагувало на їхні звернення щодо проблем у порту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо почути губернатора і спитати його, чому він не втрутиться у ситуацію у порту, чому не захистить людей, які працюють? Адже керівництво Миколаївської філії Адміністрації морпортів України робить все для того, щоб знищити порт: досвідчених портовиків звільняють, зате в Херсоні, звідки керівництво, набирають бажаючих працювати в миколаївському порту», - сказав у своєму виступі на мітингу директор ТОВ "Марконі", яке співпрацює з портом, Михайло Козир.

Портовики також вимагають припинити практику звільнення незручних для керівництва порту працівників. Адже, на їх думку, на керівні посади адміністрація розставляє своїх, прихильних до її політики, людей. Зростає соціальна напруженість у трудовому колективі.

Протестувальники стверджують, що начальник Миколаївської філії ДП АМПУ Віктор Козонака незаконно не підписав договір оренди на 12-й причал з ТОВ "Метал стивідоринг компані", яке на території порту перевантажує металопродукцію українського виробника ТОВ «Метінвест Шіппінг». За аналогічною схемою з порту начебто викидають й інші агентські компанії, які довгий час тут працювали. Натомість укладаються договори з лояльними до керівництва компаніями.

Портовики оголосили свою акцію протесту безстроковою.

Як уже повідомляв Укрінформ, попри протести портовиків, які тривають з 21 квітня, Миколаївська філія ДП «Адміністрація морських портів України» та держпідприємство «Миколаївський морський торговельний порт» уклали договір, згідно з яким 12-й причал, переходить в користування морпорту терміном на 10 років з правом пролонгації. Досі цим причалом корисувалася приватна фірма ТОВ «Метінвест Шіппінг».

Фото: НикВести

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-