У Ніжині вкрали пам'ятник Марку Бернесу

У Ніжині вкрали пам'ятник Марку Бернесу

Фото
Укрінформ
У Ніжині Чернігівської області вночі невідомі викрали пам'ятник уродженцю цього міста, популярному радянському актору і співаку Марку Бернесу.

Про це повідомив у Facebook ніжинський журналіст Ігор Волосянкін.

"Що не день, то сюрприз. У Ніжині вкрали пам'ятник Марку Бернесу. Улюблене місто може спати спокійно", - написав він над фотографією з порожнім постаментом.

Пам'ятник Бернесу був встановлений у Театральному сквері Ніжина в листопаді 2011 року в рамках святкування 100-річного ювілею від дня народження актора. Скульптура відтворювала кадр із фільму "Два бійці", де актор сидить із гітарою в руках. На постаменті - напис "Я люблю тебя, жизнь". Автор проекту - народний художник України, Шевченківський лауреат Володимир Чепелик. Профінансував виготовлення і встановлення скульптури уродженець і почесний громадянин міста Прилуки, а нині житель Москви Юрій Коптєв.

Марк Бернес (справжнє прізвище - Нейман) народився в Ніжині 8 жовтня (25 вересня за старим стилем) 1911 року. На будинку, де він з батьками жив майже до 5-річного віку, 7 жовтня 2011-го року було відкрито оновлену меморіальну дошку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-