Чернігів встановив новий рекорд України з випікання дерунів

Чернігів встановив новий рекорд України з випікання дерунів

Укрінформ
Сьогодні, в день відкриття туристичного сезону, Чернігів встановив рекорд України, зібравши в одному місці найбільшу кількість свіжовипечених картопляних дерунів - 5041 штуку.

Про це на святі оголосив експерт Національного реєстру рекордів України Олександр Кушпіта, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чернігів встановив новий рекорд України в номінації "Найбільша кількість дерунів на одній локації", зібравши в одному місці 5041 дерун. Попереднім був рекорд учнів Західно-Дніпровського профтехучилища у 2015 році, які напекли 4518 штук", - сказав експерт.

За словами ведучого "Дерун-фесту", деруни - це традиційна поліська страва. Смажились вони в 10 кращих ресторанах Чернігова. Звідти їх привезли на Красну площу, де розклали й порахували. Після того картопляними млинцями пригощали чернігівців та гостей міста.

З урочистим відкриттям туристичного сезону в Чернігові присутніх на святі вітали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, народний депутат України Анна Романова та начальник управління туризму Київської міської адміністрації Антон Тараненко. Вони висловили сподівання, що Чернігів з кожним роком розквітатиме, а туристів у ньому більшатиме. Адже його історія, пам'ятки і природа - унікальні в своєму багатстві і красі, і цим надзвичайно привабливі.

Програма свята, яке триватиме в Чернігові два дні, складається з величезної кількості цікавих історико-культурних заходів: козацьких розваг та майстер-класів з народних ремесел, концертів, виставок, театралізованих екскурсій, фаєр-шоу, виступів спортсменів і танцювальних колективів. На центральній площі працює святкова торгівля і фуд-зона, на стародавньому Валу проходять пленери й літературні заходи: автограф-сесії з письменниками, книжкова виставка, поетичні читання тощо.

У дні відкриття турсезону в Чернігові діють акції "Weekend за півціни" - проживання в готелях зі знижкою 50%, а також "Один квиток на двох" у музеях міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-