В Івано-Франківську відзначили 105-у річницю заснування «Пласту»

В Івано-Франківську відзначили 105-у річницю заснування «Пласту»

Укрінформ
Молебнем та церемоніалом на площі Шептицького розпочалося сьогодні відзначення в Івано-Франківську 105-ї річниці заснування національної скаутської організації «Пласт».

Вдруге цього місяця – 12 квітня (у день складання першої пластової присяги) і 29 квітня пластуни пройшли маршем вулицями міста. Сьогодні це був маршрут від площі Шептицького до міського парку імені Тараса Шевченка.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, у парку розгорнули пластове містечко для «пташат» (3-5 років), «новацтва» (6-11 років), юнацтва (12-18 років) зі смугою перешкод, мотузковим парком. У містечку влаштували гаївки, майстерні ремесел, спортивні забави тощо.

Найменші пластуни – «пташата» склали першу присягу.

Серед пластунів Прикарпаття є екс-віце-прем’єр України, нині голова обласної ради Олександр Сич, начальник обласного управління культури Володимир Федорак, видавець Василь Іваночко, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та інші.

В Івано-Франківську є пам’ятник «Пластунам, що не зламали своїх присяг». Також митці створили фільм «Смуга перешкод. Історія івано-франківського Пласту».

В Івано-Франківській станиці національної скаутської організації є близько 600 пластунів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-