Українське радіо і телеканали незабаром «прорвуться» до окупантів - Турчинов

Українське радіо і телеканали незабаром «прорвуться» до окупантів - Турчинов

Укрінформ
За лінією розмежування зможуть дивитись українське радіо і телебачення.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, відповідаючи на запитання журналістів під час перебування у Тренінговому центрі підготовки поліцейських підрозділів поліції особливого призначення «КОРД» (с. Віта Поштова Києво-Святошинського району Київської області), повідомляє прес-служба РНБО. 

За його словами, використання вітчизняних розробок систем інформаційного захисту «дозволить ефективно блокувати антиукраїнське телерадіомовлення, вибірково блокуючи як аналогові, так і цифрові канали, які розповсюджують сепаратистську і російську пропаганду, і водночас не заважати роботі українського телерадіоефіру».

Турчинов зазначив, що спочатку технологію, яка «на порядок дешевше, ніж іноземні аналоги», буде застосовано вздовж лінії розмежування, і після цього її використовуватимуть вздовж усього українсько-російського кордону.

Секретар РНБО України висловив переконання, що «незабаром на 30-50 км за лінією розмежування будуть слухати  українське радіо і дивитись українські телеканали».

Як повідомлялося раніше, керівництво Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації доповіло про детально розроблений проект інформаційного захисту, «який дозволить заблокувати антиукраїнське телерадіомовлення вздовж лінії розмежування в зоні проведення АТО».

Зважаючи на невідкладність реалізації цього завдання, секретар РНБО України звернувся до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з пропозицією виділити з резервного фонду уряду фінансові ресурси, необхідні для реалізації проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-