Садовому нагадали про 15 мільйонів зі “сміттєвого меморандуму”

Садовому нагадали про 15 мільйонів зі “сміттєвого меморандуму”

Укрінформ
Голова Львівської облради Олександр Ганущин нагадав міському голові Львова Андрію Садовому про необхідність виконання зобов’язань відповідно до меморандуму про вирішення сміттєвої проблеми в обласному центрі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі облради.

«Львівська обласна рада зобов’язалася протягом двох років виділяти кошти з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на покращення матеріально-технічної бази та рекультивацію полігонів, які прийматимуть відходи. Свої наміри обласна рада, як завжди, покроково, виконує», - зазначив Ганущин.

При цьому голова облради зауважив, що рішенням «Про уточнення показників обласного бюджету Львівської області на 2017 рік» на сесії, що відбулася 25 квітня, передбачалося додаткове збільшення екологічного фонду на 15 млн грн, які також планувалося спрямувати на заходи, прописані в меморандумі. Однак це рішення депутати «Самопомочі» не підтримали.

Як повідомлялося, Львівська облрада затвердила перелік природоохоронних заходів, фінансування яких буде здійснюватися з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2017 році. У переліку – понад 100 заходів, загальний обсяг коштів становить понад 106,7 млн грн. 15 млн грн екологічного фонду скерували на виконання меморандуму з містами Львівщини щодо львівського сміття.

Це передбачено меморандумом, який 21 квітня підписали обласна, міська влада Львова та мери 20 міст області, які прийматимуть на свої полігони ТПВ з обласного центру. Документ передбачає виплати містам для рекультивації полігонів ТПВ, вирішення соціальних проблем тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-