На підконтрольній Україні Луганщині відновили електропостачання

На підконтрольній Україні Луганщині відновили електропостачання

Укрінформ
Відновлено подачу електропостачання на підконтрольній Україні території Луганської області.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив гендиректор "Луганського енергетичного об'єднання" Володимир Грицай, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"О 17:00 технічні служби доповіли мені про те, що всі населені пункти на підконтрольній частині України підключено живлення", - заявив Грицай.

За інформацією прес-секретаря "Луганського енергетичного об'єднання" Євгена Наседкіна, яку він надав Depo.Донбас, чотири села на українській території Луганської області, Трьохізбенка, Кряківка, Калаус і Оріхово-Донецьке, тепер живляться з лінії на українській стороні і не залежать від "ЛНР".

Раніше вищезазначені села живилися електроенегрією з окупованої Луганщини. За словами Насєдкіна, на цій ділянці потрібно будувати нову окрему лінію, щоб живити їх з української сторони. Вона коштуватиме 50 млн гривень.

"Зараз у нас це не вийде через кризу в компанії, яку спричинили борги", - зазначив він.

За інформацією "Луганського енергетичного об'єднання", окупаційна влада заборгувала їм за електроенергію 5 млрд гривень. 

Як повідомлялося, 25 квітня Україна припинила постачання електроенергії до територій Луганської області, окупованої проросійськими бойовиками. Тоді ж у відповідь окупанти знеструмили населені пункти,  розташовані на території Луганської області підконтрольній українській владі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-