Керівництво Миколаївського порту віддало конфліктний причал державі

Керівництво Миколаївського порту віддало конфліктний причал державі

Укрінформ
Миколаївська філія "Адміністрації морських портів України" та "Миколаївський морський торговельний порт" уклали угоду, згідно з якою 12-й причал переходить в користування морпорту на 10 років.

Про це йдеться на сторінці Адміністрації Миколаївського морпорту у Facebook.

"25 квітня 2017 року між Миколаївською філією державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (адміністрації Миколаївського морського порту) та державним підприємством "Миколаївський морський торговельний порт" укладено договір "Про забезпечення доступу портових операторів до причалів". Цим договором державному підприємству надається право користування 12-м причалом Миколаївського морського порту на 10 років з правом пролонгації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з усіх портів України Миколаївський морпорт єдиний, де стивідорна діяльність монополізована приватними підприємцями. Попереднє керівництво морпорту організувало схеми, при яких всі потужності з перевалки та обробки вантажів були передані стивідорним компаніям.

Співпраця з ДП "ММТП" має на меті збільшення обсягу вантажообігу і конкурентної привабливості порту. Крім того, на думку адміністрації, це дасть можливість створити додаткові робочі місця на державному підприємстві, залучити висококваліфікованих фахівців і збільшити надходження до бюджету.

Варто зауважити, що договір укладений попри те, що миколаївські портовики вже четвертий день влаштовують акції протесту. Вони вимагають припинити звільнення працівників та надати можливість нормально працювати стивідорним компаніям.

На їх думку, в порту склалася складна ситуація. Керівництво звільняє професіоналів, зростає соціальна напруженість в трудовому колективі. Начальник Миколаївської філії ДП "АМПУ" Віктор Козонак , на думку протестувальників, незаконно не підписав договір оренди на 12-й причал з ТОВ "Метал стивідоринг компані", яке користувалося ним вже багато років. На території порту ця фірма перевантажує металопродукцію українського виробника ТОВ "Метінвест Шіппінг". За аналогічною схемою з порту начебто викидають й інші агентські компанії, які довгий час тут працювали. Натомість укладаються договори з лояльними до керівництва структурами.

Портовики оголосили свою акцію протесту безстроковою і заявляють, що не припинять її.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-