Голова Сумської ОДА посадив троянди під пологовим будинком

Голова Сумської ОДА посадив троянди під пологовим будинком

Укрінформ
На Сумщині державним сервісом реєстрації новонароджених у пологових будинках за півроку скористалися 50 батьків.

Про це під час відвідин разом з головою Сумської облдержадміністрації Миколою Клочком обласного перинатального центру розповіла начальник Головного територіального управління юстиції Ірина Свистун.

„Тепер окрім отримання свідоцтв про народження дітей батьки немовлят можуть скористатися послугами органів реєстрації актів цивільного стану, які почали оформляти реєстрацію малят також ще у пологових будинках. З жовтня 2016 року таким чином в області зареєстровано понад 50 дітей”, - зазначила Свистун.

Третьою інновацією, за словами начальника управління, стало оформлення допомоги при народженні дитини через мережу Інтернет. Відтепер молоді батьки можуть подати документи у будь-який зручний час 24 години на добу, 7 днів на тиждень.

Губернатор Сумщини урочисто вручив свідоцтва про народження шістьом новим сумчанам та привітав щасливих батьків та їх родичів із поповненням у родині.

„Завдячуючи цьому сервісу – оформленню свідоцтва про народження безпосередньо у пологовому будинку – малюк вже від сьогодні не просто довгоочікуваний син чи донька, а вже громадянин України з першим документом”, – зазначив  Клочко, який разом з татками новнонароджених посадив перед обласним перинатальним центром шість кущів троянд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-