Бойовики зганяють бюджетників на військові збори під страхом звільнення - ГУР

Бойовики зганяють бюджетників на військові збори під страхом звільнення - ГУР

Укрінформ
Бойовики в ОРДЛО примусово зганяють бюджетників на "військові збори", під час яких агітують продовжити "навчання" у Росії.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Російським окупаційним командуванням здійснюється пошук додаткових ресурсів для комплектування особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО та формування мобілізаційного резерву. Для участі у зборах військовозобов’язаних у примусовому порядку залучаються працівники "бюджетних установ ДНР/ЛНР"... Під час зборів серед зазначеної категорії осіб проводиться активна агітаційна робота щодо подальшої підготовки за конкретними військовими спеціальностями на території Росії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у розвідці, за відмову від участі у зборах для бюджетників передбачається покарання у вигляді дисциплінарного стягнення або звільнення. 

Тим часом невдоволені системними зловживаннями службовим становищем командним складом бойовики "ДНР" звільняються з "війська". "Понад 100 військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 11 окремого мотострілецького полку (Донецьк) написали рапорти на звільнення", - інформує ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-