Російські підрозділи на Донбасі доукомплектують в'язнями - розвідка

Російські підрозділи на Донбасі доукомплектують в'язнями - розвідка

Укрінформ
Військовослужбовців окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти РФ мають намір доукомплектувати особами, які знаходились у в'язниці.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Командуванням 1 армійського корпусу (АК) для комплектування особовим складом 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти здійснено відбір кандидатів на дострокове звільнення з місць позбавлення волі з нагоди святкування 9 травня. Звільнених одразу буде направлено для заміщення вакантних посад у підрозділах полку, термін їх обов'язкового перебування на військовій службі прирівнюється до строку звільнення з ув'язнення", - йдеться у повідомленні.

У розвідці зазначають, що у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК Збройних сил РФ зростає кількість правопорушень внаслідок погіршення морально-психологічного стану російських військовослужбовців.

Так, військовослужбовець 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК після конфлікту з "товаришами по службі" кинув пляшку з легкозаймистою рідиною у бліндаж, в якому перебували його кривдники. Бліндаж згорів, постраждалих госпіталізовано.

На передових позиціях бойовиків також почастішали випадки обміну обстрілами для перевірки пильності сусідів з подальшим звинуваченням в обстрілах сил АТО. Крім того, "ведення дружнього вогню" особовий склад противника практикує під час пристрілки озброєння. Зокрема, військовослужбовці 1 окремого батальйону спеціального призначення (Донецьк) 1 АК у ході пристрілки стрілецької зброї обстріляли позиції 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-