Миколаївські суднобудівники пікетують ОДА – вимагають 52 мільйони зарплати

Миколаївські суднобудівники пікетують ОДА – вимагають 52 мільйони зарплати

Укрінформ
Працівники миколаївського ДП «Суднобудівний завод імені 61-го комунара» 20 квітня в черговий раз вийшли на пікет під Миколаївську облдержадміністрацію з вимогою виплатити їм 52 мільйони заборгованої з 2014 року зарплати.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Працівники ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунара» проводили численні акції протесту, перекривали трасу «Одеса - Миколаїв». Нам обіцяли допомогу, але борги по зарплаті продовжують зростати, завантаження у заводу відсутнє. Зараз ми знову будемо звертатися до Президента України, Кабміну, Верховної Ради, в Національну службу посередництва і примирення з вимогами виплатити заборгованість із зарплати в сумі 51 мільйон 972 тисячі гривні», - заявив глава профспілки заводу Микола Головченко.

Учасники протесту вимагають від керівництва області посприяти у вирішенні питання з виплатою заборгованостей по зарплаті та поверненню боргів Міноборони за утримання крейсера «Україна».

Як повідомляв Укрінформ, під час мітингу 24 березня перший заступник голови Миколаївської ОДА В'ячеслав Бонь повідомив заводчанам, що є указ Президента про демілітаризацію крейсера «Україна». Нині питання знаходиться на погодженні в різних міністерствах. Якщо воно буде вирішене, то з крейсера знімуть озброєння, а все інше продадуть. Цих грошей вистачить на погашення заборгованості.

Проте згодом керівники «Укроборонпрому» заявили, що наразі нічого про це не знають, і крейсер не перебуває на їх балансі.

Фото: nikpravda.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-