АТО: бойовики активізувалися на Маріупольському напрямку

АТО: бойовики активізувалися на Маріупольському напрямку

Карта
Укрінформ
За минулу добу на сході України російські окупаційні війська найбільш активно обстрілювали Маріупольський напрямок, де ворог застосовував окрім легкого озброєння міномети. 

Про це поінформував на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Маріупольський напрямок. Сюди традиційно припадає левова частка випадків порушення перемир’я противником. Близько опівдня режим тиші ворог порушив у Мар’їнському районі, де ще по одній ворожій збройній провокації відбулося надвечір та близько 22-ї години. У Волноваському районі ворог провів один мінометний обстріл близько 15-ї години, випустивши у бік наших позицій 4 міни. Вздовж лінії фронту від Чермалика до Широкиного противник обстрілював сили АТО зрання і до пізнього вечора. У Чермалику та Павлополі ворог провів по одному мінометному обстрілу, а в Талаківці та Водяному застосовував снайперську зброю проти наших захисників. На решті позицій цієї ділянки фронту противник активно застосовував легке озброєння включно з бронетехнікою. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 24 ворожих обстріли, 3 з яких – мінометні", - сказав Мотузяник. 

За словами речника МОУ, на Донецькому напрямку через обстріли ворога з'явилися нові руйнування 8 житлових будинків цивільних мешканців у Авдіївці.   

"Донецький напрямок. Минулої доби основні бойові дії розгорнулися у Авдіївці та на її флангах. Зокрема, ворожі обстріли Авдіївки розпочалися по обіді та тривали до заходу сонця. З арсеналу бойовики застосовували як легке озброєння, так і міномети, а також один раз вистрілили з 152-мм гармати у напрямку наших рубежів оборони. Агресивні дії противника спричинили нові руйнування житлової забудови місцевого населення. Прямими влученнями мін було пошкоджено 8 будинків, один з яких повністю зруйнований. Поблизу Авдіївки – на позиції «Шахта Бутівка» і в Кам’янці – ситуація спокійніша. Тут надвечір відбулося по одному обстрілу, тривалістю до години кожний, із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. Ще одна півгодинна збройна провокація з боку ворога відбулася в Опитному. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 4 ворожих обстріли", - повідомив речник АТО. 

В свою чергу речник МОУ уточнив, що на Лунганському напрямку російські окупаційні війська вели обстріл лише в Попаснянському районі. 

"Луганський напрямок. Активними бойовики залишаються лише у Попаснянському районі, а саме у Новоолександрівці та Катеринівці. Вчора поблизу цих сіл у напрямку українських позицій бандформування відкривали вогонь 4 рази – з них один раз застосовували міномети у Катеринівці, решту разів – легке озброєння. Обстріли були нетривалими", - зазначив Мотузяник. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-