Бойовики поширюють фейки про хімзброю на Луганщині - СЦКК

Бойовики поширюють фейки про хімзброю на Луганщині - СЦКК

Укрінформ
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє, що в ЗМІ бойовиків з'являються фейкові повідомлення із звинуваченням України у порушенні міжнародного права щодо хімзброї.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook

"Так, 17 квітня, на web-сайті "Луганский информационный центр" було опубліковано матеріал із заявою представника "Народної міліції" ОРЛО полковника Андрія Морочко під назвою "ВСУ хранят на сладах в Станично-Луганском районе отравляющие вещества – Народная милиция". Інформація, яка викладена в даному інформаційному матеріалі, не відповідає дійсності, оскільки керівництво держави 13 січня 1993 року підписало Конвенцію про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у штабі, цей міжнародний договір в рамках ООН в галузі контролю озброєнь має на меті повну заборону виробництва і використання хімічної зброї з огляду на її шкідливість для довкілля і здоров'я людини, а також визначає зобов'язання держав-учасниць у цій сфері.

"Україна, на відміну від Російської Федерації та її помічників у особі керівництва НЗФ ОРДЛО, ці зобов’язання виконала повністю, як і зобов’язання відповідно до Конвенції про заборону застосування, накопичення запасів, виробництво і передачу протипіхотних мін та про їх знищення, яка спрямована на припинення використання протипіхотних мін як одного із засобів збройної боротьби", - наголошується у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-