Авіарейс, що з'єднує Київ і Херсон,

Авіарейс, що з'єднує Київ і Херсон, "прорубав вікно до Європи"

Укрінформ
У п'ятницю в міжнародному аеропорту "Херсон" зустрілися перше 49 пасажирів авіарейсу Київ-Херсон, який, за словами голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва "прорубав вікно до Європи".

"Сьогодні авіарейсом Київ-Херсон (Херсон-Київ) ми прорубали вікно в Європу", - заявив голова обладміністрації на презентації авіарейсу в міжнародному аеропорту "Херсон", передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, дві таких події, як безвізовий режим для України і відновлення рейсів з Херсона до Києва, взаємопов'язані і повинні дати новий імпульс розвитку Херсонщини.

"По-перше, це інвестиції. Коли регіони мають зв'язок із світом, вони отримують інвестиції. Аеропорт служить "лакмусом" для визначення статусу регіону - якщо в ньому є аеропорт, значить там є бізнес, значить там є щось цікаве для туристів", - сказав він.

Як вважають в Херсонській ОДА, щоденні польоти з Києва до Херсона і назад підвищать доступ українців і гостей країни до якісної та більш дешевого відпочинку на українському морському узбережжі. Крім того, щоденні перельоти Київ-Херсон допоможуть відкрити такі унікальні природні об'єкти як заповідник "Асканія-Нова", Олешківські піски - найбільшу за площею пустелю в Європі - і термальні гейзери.

За даними обладміністрації, в реконструкцію херсонського аеропорту протягом майже двох років інвестовано 120 млн гривень, і планується інвестувати ще 72,7 млн гривень, у тому числі з державного бюджету 45 млн грн, з обласного бюджету - 15,9 млн грн та за рахунок власних ресурсів аеропорту - 12,08 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-