Сміттєва сага: на Житомирщині відловили 50 тонн вантажу з чеками зі Львова

Сміттєва сага: на Житомирщині відловили 50 тонн вантажу з чеками зі Львова

Укрінформ
Оперативники Пулинського відділення поліції виявили та затримали вантажний автомобіль з напівпричепом, завантажений 20 тонами побутових відходів.

Про це сьогодні повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

Транспортний засіб доставлений до відділу поліції, вирішується питання про накладення на нього арешту. Розпочато кримінальні провадження.

"Уранці 13 квітня до Пулинського відділення поліції надійшло повідомлення з Андріївської сільської ради про виявлення поблизу с. Улашанівки, неподалік від автошляху Київ-Чоп, близько 20 тонн сміття. До села виїхала слідчо-оперативна група. Під час огляду місця події серед відходів було виявлено фіскальні чеки, видані в торгівельних установах міста Львова", – йдеться у повідомленні.

У ході першочергових заходів поліцейські виявили вантажний автомобіль DAF, що стояв неподалік, на околиці населеного пункту. Водій автомобіля, 53-річний житель Волині, пояснив, що везе побутові відходи на Київщину. Однак вказати, куди точно направляється з 20 тонами вантажу, чоловік не зміг. Надані ним документи потребують додаткової перевірки. Відтак автомобіль було доставлено до відділення поліції та розпочато кримінальне провадження за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

"Цього ж дня викид сміття виявили і жителі с. Червоносілки Пулинського району. На околиці населеного пункту на території колишньої тваринницької ферми невідомі вивантажили близько 30 тонн побутових відходів. Вказаний факт задокументовано", – уточнюють у поліції.

В обох випадках також розпочато досудові розслідування за ст. 239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. Тривають відповідні перевірки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-