Терористи не випускають з ОРДЛО кваліфікованих робітників - Слободян

Терористи не випускають з ОРДЛО кваліфікованих робітників - Слободян

Укрінформ
На фоні масового виїзду з ОРДЛО фахівців та втрати кадрового потенціалу сепаратисти почали вживати обмежувальні заходи з попередження відтоку професіоналів із підприємств, зокрема, Донецької області.

Про це повідомив у четвер на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За наявними даними, маріонетковими керівниками ОРДЛО вживаються обмежувальні заходи з попередження відтоку професійних кадрів з підприємств, що мають важливе значення для промислового комплексу регіону", - сказав Слободян.

За його словами, з цією метою для працівників таких підприємств введено заборону на виїзд на підконтрольну Україні територію. Вони можуть потрапити на підконтрольну територію лише після внесення їх даних до відповідної бази, яка використовується сепаратистами у так званих пунктах переходу через лінію розмежування. Таким чином, пояснив Слободян, на сьогодні єдиною можливістю потрапити на територію України є виїзд даної категорії осіб з тимчасово окупованої території Донецької області спершу до РФ, через непідконтрольну українській владі ділянку кордону, з подальшим перетином російсько-українського кордону в діючих пунктах пропуску.

За словами Слободяна, подібні обмеження позбавляють українських громадян можливості отримання соціальної допомоги та пенсійних виплат, відвідання родичів та вирішення інших  необхідних питань.

"Таким чином, ми розцінюємо ситуацію, що склалася, як чергове обмеження прав і свобод громадян України на вільне пересування з боку маріонеткової проросійської влади ОРДЛО", - наголосив Слободян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-