Херсон хоче стати новою домівкою для Кримського медуніверситету

Херсон хоче стати новою домівкою для Кримського медуніверситету

Укрінформ
Херсонська облрада звернулася до Кабінету міністрів, МОЗ та Міносвіти із закликом відновити діяльності Державної установи "Кримський державний медичний університет ім. С.І.Георгієвського" у Херсоні.

Відповідне звернення обласні депутати ухвалили на сесії у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Відповідно до розпорядження представника Президента України по Херсонській області від 19 травня 1993 року №164 та угоди з Кримським медичним університетом, у м. Херсоні створено філії кафедр факультету післядипломної освіти Кримського медичного університету (Державної установи "Кримський державний медичний університет ім. С.І. Георгієвського"). На базі закладів охорони здоров'я (області - ред.) для стажування лікарів-інтернів розміщено 5 кафедр філії факультету післядипломної освіти вказаного університету. Враховуючи ситуацію, що склалася в АР Крим, для належного забезпечення закладів охорони здоров'я області лікарями, просимо погодити відновлення діяльності Державної установи "Кримський державний медичний університет ім. С.І. Георгієвського" у м. Херсоні", - йдеться у зверненні.

Як наголошують депутати, оскільки Херсонщина не є академічною областю, для збереження напрацьованого за 20 років досвіду надзвичайно важливо відновити діяльність Державної установи "Кримський державний медичний університет ім. С.І. Георгієвського" саме у м. Херсоні. "Слід зазначити, що 5 лікарень області мають статус клінічних, що дає змогу якісно проводити підготовку лікарів-інтернів і виїзні передатестаційні цикли та цикли тематичного вдосконалення, а також повністю укомплектувати лікарями заклади охорони здоров'я Херсонщини", - акцентується у зверненні.

Що ж до матеріальної бази, необхідної для функціонування у Херсоні Кримського медуніверситету, то, як зазначається у зверненні депутатів облради, "на даний час проводиться робота з визначення приміщення для розташування університету, вивчається питання оснащення установи лікувально-діагностичною апаратурою, комп'ютерною технікою та укомплектування штату професорсько-викладацьким складом за потрібними спеціальностями".

Як повідомив на сесії обласної ради депутат облради, директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Короленко, наразі в медичних лікувальних закладах області не вистачає 1400 лікарів. Ліквідувати в регіоні цей дефіцит кадрів лікарів допоможе відновлення у Херсоні роботи Кримського медичного університету, вважають депутати.

Звернення підтримали на сесії 42 депутати з 56, присутніх на момент голосування у сесійній залі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-