Бойовики порушують “тишу” на всіх напрямках, сектор “М” - найгарячіший

Бойовики порушують “тишу” на всіх напрямках, сектор “М” - найгарячіший

Карта
Укрінформ
Найбільшу кількість порушень режиму тиші минулої доби зафіксовано на Маріупольському напрямку, де бойовики здійснили 27 обстрілів.

Про це поінформував на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 27 ворожих обстрілів, зокрема 3 - з важкого озброєння", - зазначив Лисенко.

За його словами, Красногорівку бойовики обстрілювали з легкого озброєння, а також застосовували міномет. Дуже неспокійно було у Новотроїцькому, де окупанти задіяли міномети та бронетехніку. Крім того, зазнали обстрілів передові позиції українських військових у Новомихайлівці, Новогригорівці та Чермалику. Водночас на ділянці фронту Павлопіль – Широкине вчора бойовики не застосовували важке озброєння, що, за словами Лисенка, вкрай нехарактерно.

"Загалом ситуація, як і раніше напружена: через ворожу активність спокійних місць на цьому 20-км відрізку немає", - зазначив він.

Речник МОУ підкреслив, що повного припинення військових дій не відбулося і на Донецькому напрямку, де на різних ділянках стріляли БМП, міномети та снайпери бойовиків.

"Світлодарська дуга. Основні бойові дії розгорнулися під час заходу сонця. Протягом 1 години противник обстрілював наші позиції з БМП та мінометів. Район Горлівки. Ворог двічі порушив режим тиші, здійснивши 1 довгий обстріл у Зайцевому та 1 короткий – у Верхньоторецькому", - повідомив Лисенко.

Він додав, що у районі Авдіївки бойові дії велися вранці та ввечері. Зокрема, у другій половині дня бойовики розпочали потужний мінометний обстріл, було випущено майже 30 мін. Загалом бойові дії на цих рубежах велися з перервою 4 години. Режим тиші було порушено й на сусідній позиції – «Шахта Бутовка». Водночас поблизу Донецького аеропорту під час заходу сонця снайпери бойовиків упродовж 20 хвилин обстрілювали Піски. "Загалом за добу на Донецькому напрямку сталося 9 обстрілів", - сказав Лисенко.

За його словами, у Станично-Луганському районі ввечері бойовики двічі обстріляли позиції сил АТО біля райцентру. "Важке озброєння при цьому не застосовувалося, але нахабні дії окупантів вкотре унеможливлюють розведення сил і засобів у цьому районі", - констатував речник МОУ.

Крім того, за дві години російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли українських позицій у Кримському та Новотошківському Новоайдарського району. А у Попаснянському районі бойові дії велися ввечері - бойовики почергово обстріляли три опорні пункти силовиків, причому один з обстрілів був мінометним. "Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 8 ворожих обстрілів", - зазначив речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-