Активісти у Полтаві оголосили похід до будинку мера

Активісти у Полтаві оголосили похід до будинку мера

Укрінформ
У Полтаві активісти, які заблокували будівлю міської ради, збираються о 16.00 їхати додому до мера міста Олександра Мамая з вимогою скликати позачергову сесію.

Про це повідомляє Штаб спротиву, створений у місті після подій 5 квітня. 

"Сьогодні, 10 квітня, о 16:00 зустрічаємось біля Полтавської міської ради. Йдемо до мера на Світанкову! Вимагаємо скликання позачергової сесії місьради" - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні зранку громадяни, які вимагають скликання позачергової сесії і відставки мера, заблокували вхід до Полтавської міськради, пообіцявши пропускати на робочі місця лише працівників екстренних служб.

Протестні події в місті почалися 5 квітня, коли під час мітингу проти забудови так званої Газетної арки в житловому будинку на вул.Соборності, 27, представники охоронної фірми "Скорпіон-2016" побили та травмували протестуючих. Зокрема, важкі поранення отримали ветерани АТО Олександр Коба та Дмитро Юденко, а також один з поліцейських, який захищав громадян від "скорпіонівців".

Штаб спротиву оголосив вимоги: скликати сесію міськради, щоб відсторонити від роботи мера та його першого заступника, накласти мораторій на встановлення МАФів, заборонити скандальні будівництва в місті, розслідувати інцидент біля Газетної арки та покарати винних у побитті людей, закрити кримінальні справи проти активістів. З п'ятниці члени Штабу опору перебувають у приміщенні міськради в очікуванні мера, незважаючи на неправдиві повідомлення про замінування будівлі та інші провокації.

В Полтаві посилено патрулювання поліції та Нацгвардії.

Фото: facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-