Організатори конвертцентру передавали відмиту готівку через банківські скриньки

Організатори конвертцентру передавали відмиту готівку через банківські скриньки

Укрінформ
Співробітники податкової адміністрації та працівники прокуратури Харківської області ліквідовували центр конвертації з оборотом у понад 124 млн. грн.

Про це журналістам розповів перший заступник начальника Головного управління ДФС у Харківській області Андрій Бежанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Встановлено, що 35-річний житель Харківської області та шестеро його помічників налагодили незаконну діяльність фіктивних підприємств. Шахраї формували податковий кредит і надавали послуги підприємствам реального сектора економіки з Харківської та Київської областей по переказу безготівкових коштів у реальні гроші. Створивши за 2015-2017 рр. вісім фірм, конвертатори змогли вивести у тіньовий оборот понад 124 млн.грн. Вірогідні втрати бюджету з ПДВ - 20,6 млн. грн.", - зазначив Бежанов.

За його словами, для максимального приховання своєї незаконної діяльності, вони передавали готівку не у своєму офісі, а за допомогою банківських скриньок.

"У ході ліквідації центру проведено обшуки в офісних і житлових приміщеннях. Вилучено печатку підприємств, комп'ютери, ключі електронної звітності, банківські карти, мобільні телефони й документацію, в якій містилася інформація з обороту, замовників і відомості про фіктивні підприємства", - додав Бежанов.

За його словами, також виявлено й вилучено грошові кошти у національній та іноземній валюті.

Розслідування проводиться у рамках кримінального провадження, внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.1 ст.205 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-