У Львові пластуни відзначили 105-у річницю першої присяги

У Львові пластуни відзначили 105-у річницю першої присяги

Фото
Укрінформ
Львівські пластуни відзначили 105-ту річницю від дня першої пластової присяги. Заходи розпочалися загальним молебнем та спільним виконанням гімну Пласту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Впевнена, що кожен пластун у незалежній Україні знайде своє місце і возвеличить себе, свою родину і пластову організацію. Саме завдяки вам наша країна обов’язково стане такою, якою ми хочемо її бачити – вільною, багатою і красивою», - зазначила заступник голови облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, вітаючи учасників урочистостей.

Понад тисячу учасників національної скаутської організації пройшли маршем до Личаківського кладовища, де відбулося покладання квітів до меморіалу Пласту та могил його засновників.

Святкові заходи з нагоди 105-ої річниці від часу заснування «Пласту» тривають.

«Пласт» – найбільша та найстаріша українська скаутська організація, яка діє у багатьох країнах світу (зокрема – у США, Канаді, Австралії, Польщі та Аргентині) й об'єднує пластунів України й діаспори. В 24 регіонах Україні число пластунів сягає 6 тисяч.

Перші пластові гуртки були створені незалежно один від одного Іваном Чмолою, Олександром Тисовським та Петром Франком. Перша пластова присяга відбулася 12 квітня 1912 року.

Фото: Ваші Новини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-