У Запоріжжі чиновники

У Запоріжжі чиновники "заробили" 12 мільйонів на переселенцях - СБУ

Укрінформ
У Запоріжжі затримано трьох посадовців райуправління праці та соцзахисту, які привласнювали кошти, виділені державою на підтримку внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляється на сторінці СБУ у Facebook.

"Зловмисники оформлювали пакет документів для проведення виплат особам, які в дійсності не мають права на їх отримання. В подальшому, за домовленістю з керівництвом однієї з банківських установ, оформлювались банківські картки, куди безпідставно зараховувались бюджетні (соціальні та пенсійні) виплати, які згодом переводилися у готівку та вивозилися до тимчасово окупованих територій", - зазначають у спецслужбі.

За даними СБУ, загалом зловмисники встигли вивести з держбюджету приблизно 12 мільйонів гривень.

У відомстві також нагадали, що у грудні 2016 року оперативники СБУ затримали двох організаторів оборудки під час перевезення на тимчасово окуповані території більш як ста тисяч гривень, отриманих у банківських установах обласного центру.

"Всім членам злочинної організації оголошено про підозру за ст. 255 (створення злочинної організації), 258-3 (створення терористичної організації), 191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії", - зазначили у СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-