У Чернівцях відкрили міський інсультний центр на 40 ліжок

У Чернівцях відкрили міський інсультний центр на 40 ліжок

Укрінформ
Міський інсультний центр (МІЦ) на 40 ліжок почав працювати у Чернівцях на базі міської лікарні №3, де проведено реорганізацію без скорочення медичного персоналу.

Про це повідомлено на офіційному сайті Чернівецької міської ради.

«Під час реорганізації лікарні неврологічне відділення розділили на неврологію на 30 ліжок та окремий інсультний центр на 40 ліжок. ... Палати Інсультного центру розраховані на 2-3 пацієнти, обладнані новими функціональними ліжками, кожен пацієнт матиме безпровідну кнопку виклику чергової медсестри, тут будуть також дві палати інтенсивної терапії, облаштовані необхідним обладнанням, спеціальними душовими кабінами», - розповів головний лікар лікарні Віктор Проц.

У МІЦ створено мультидисциплінарну бригаду, до якої входять психолог, логопед, ерготерапевт, кінезотерапевт, введено цілодобове чергування неврологів та цілодобовий режим роботи біохімічної лабораторії.

Проц зазначив, що госпіталізація хворих в межах «терапевтичного вікна», тобто в перші 6 годин від початку захворювання, проведення термінової нейровізуалізації та призначення диференційованої терапії, забезпечення ранньої реабілітації дозволять 50-60 відсотків інсультних хворих виводити зі стін лікарні соціально адаптованими, без рухових та мовних порушень.

У подальших планах лікарні - проведення ремонтів з максимальним вивільненням площ під палати, оновлення обладнання.

Цереброваскулярні захворюванння посідають перше місце серед хвороб нервової системи, мають один із найвищих відсотків інвалідизації та смертності населення. Зокрема, в 2016 р. поширеність мозкових інсультів у Чернівцях становила 210,2 випадків, в 2015 р. -182,7, в 2014 р. - 203,4 на 100 тис. населення. До відкриття інсультного центру щороку у міській лікарні №3 допомогу отримували 1100 хворих з гострими порушеннями мозкового кровообігу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-