П'яні

П'яні "стрільби" сина запорізького чиновника більше не вважають хуліганством

Укрінформ
Прокуратура Запорізької області перекваліфікувала дії сина запорізького чиновника, який вночі 30 березня, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, стріляв по людях у спальному районі міста, зі ст. «Хуліганство» на ст. «Замах на вбивство».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області. 

«Після проведення низки слідчих дії (допиту свідків, перегляду відеозаписів з камер відеоспостереження) правова кваліфікацій дій підозрюваного була змінена процесуальним керівником на ч. 2 ст. 15 п.п. 1, 7 ч. 2 ст. 115 КК України - «Замах на умисне вбивство двох людей, здійснене з хуліганських мотивів», - йдеться в повідомленні прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 30 березня у Запоріжжі патрульні затримали місцевого жителя, який з рушниці стріляв по людях. НП сталася близько 1:38 ночі на вулиці Маршала Чуйкова в Дніпровському районі Запоріжжя. Патрульні почули звуки стрілянини і побачили людей, які втікали від чоловіка з рушницею. Зловмисника змусили кинути зброю і здатися. Перед цим він поранив 28-річного чоловіка в область шиї і обличчя, а 40-річну жінку - в  обличчя.

За даними місцевих ЗМІ, зловмисник є сином заступника голови однієї з райадміністрацій Запоріжжя.

Спочатку інформація про подію була внесена до ЄРДР з кваліфікацією за ч. 4 ст. 296 КК України - «Хуліганство, здійснене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї або іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень».

Суд обрав синові чиновника запобіжний захід не пов'язаний із позбавленням волі - особисте поручительство. Прокуратура Запорізької області з цим рішенням райсуду не погодилася і подала апеляційну скаргу, в якій наполягає на необхідності узяття зловмисника під варту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-