Одного з грабіжників ювелірки на Житомирщині затримали у метро Києва

Одного з грабіжників ювелірки на Житомирщині затримали у метро Києва

Відео
Укрінформ
Група невідомих у масках пограбувала ювелірну крамницю у місті Новограді-Волинському - винесли звідти прикраси на майже мільйон гривень. Поліція оперативно, уже наступного дня, викрила та затримала розбійників, зокрема одного - у київському метро.

Про це сьогодні повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області. 

«Операція зловмисників тривала близько 10 хвилин, за які вони встигли несподівано увірватися до ювелірного магазину, залякати продавця, розбити вітрини й винести найцінніші золоті вироби. Таке повідомлення надійшло до Новоград-Волинського відділу поліції близько 16.40 4 квітня», – йдеться у повідомленні.

Поліція з’ясувала, що у приміщення ювелірки, де знаходилася одна продавчиня, увірвалися двоє чоловіків у масках. За словами працівниці закладу, один з них тримав у руках биту, інший – предмет, схожий на  пістолет. Погрожуючи фізичною розправою, невідомий битою розтрощив скло на вітрині, потому обидва вихопили лотки із золотом та втекли. Сума збитку склала майже 850 тисяч гривень.

«Подія була кваліфікована як розбійний напад (ст.187 Кримінального кодексу України)», – повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко.

За даними поліції, одного з нападників, 19-річного звягельчанина, затримали 5 квітня у метрополітені м. Києва. Хлопець ніс габаритну сумку, що видалася підозрілою правоохоронцям. Під час огляду у ній виявили золоті ювелірні вироби із цінниками. У ході перевірки хлопець зізнався у злочині. Як з’ясувалося, молодик мав намір здати у столичному ломбарді награбоване.

Двох його поплічників-однолітків, які також виявилися звягельчанами, поліцейські затримали у райцентрі. Молодики у розбої зізналися і пояснили його бажанням розбагатіти.

«Попередньо встановлено, що до злочину хлопці готувалися кілька місяців. Безпосередньо у день вчинення переодягнулися у під’їзді найближчого будинку, а потім, після нападу, спалили усі речі, сподіваючись тим самим знищити докази своєї причетності», – продовжив Кононенко.

У результаті проведених санкціонованих обшуків поліцейські вилучили золото та інші речові докази.

За чинним законодавством молодикам може загрожувати від 8 до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-