На Кіровоградщині у наркоаграріїв вилучили 5 тонн марихуани

На Кіровоградщині у наркоаграріїв вилучили 5 тонн марихуани

Укрінформ
На Кіровоградщині заарештували трьох учасників злочинного угруповання, яке займалося вирощуванням коноплі, виготовленням та збутом наркотиків. При обшуку в них вилучено понад 5 тонн марихуани, а також зброю та боєприпаси.

Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської обласної прокуратури.

"За клопотанням прокуратури області трьом учасникам організованої злочинної групи, які займались вирощуванням нарковмісних речовин з подальшим збутом на території всієї країни, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Злочинне угруповання, інформують у прокуратурі, діяло на території Голованівського району. Наркотичні рослини підозрювані вирощували у заздалегідь виготовлених теплицях на території приватного домоволодіння. На території цього ж домоволодіння відбувалась сушка та пакування наркотиків для подальшого збуту на території України.

Під час проведення обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено рекордну кількість нарковмісних речовин, а саме понад 5 тонн марихуани вартістю 15 млн грн, обладнання для виготовлення та пакування наркотичних сумішей, наркотичні речовини іноземного виробництва. В ході обшуку також вилучено арсенал зброї - гвинтівки, револьвер, пістолети травматичної дії, гранати РГД-5, набої калібру 5.45 та 7.62.

Затриманим оголошено про підозру за ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч.2 ст.310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-