Агентство ООН передало технічну допомогу КПВВ

Агентство ООН передало технічну допомогу КПВВ "Мар’їнка"

Укрінформ
В Донецькій області Агентство ООН у справах біженців передало технічну допомогу на КПВВ "Мар’їнка".

Про це у середу кореспонденту Укрінформу повідомили у департаменті  інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«Сьогодні відбулась офіційна церемонія передачі технічної допомоги для покращення умов на контрольному пункті в’їзду-виїзду (КПВВ) «Мар‘їнка» у Донецькій області за участю заступника голови Донецької обладміністрації Віктора Ремського, голови Філії Агентства ООН у справах біженців у Дніпрі Мулусева Мамо та керівника Краматорського прикордонного загону Анатолія Федорчука», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що загальний бюджет програми технічної допомоги Агентства ООН у справах біженців складає 3,5 млн гривень і вже протягом березня покрив КПВВ «Новотроїцьке» та «Майорське». Проект, що фінансується у рамках гуманітарної допомоги ЄС та інших міжнародних донорів, допоможе збільшити пропускну спроможність КПВВ «Мар‘їнка» та скоротить час очікування людей у черзі. Так, в рамках проекту технічної допомоги, Агентство ООН у справах біженців встановило додаткові модулі з комп’ютерною технікою для здійснення документального контролю та оснастило робочі місця для співробітників Державної прикордонної служби України.

Звертаючись до присутніх, Федорчук зазначив, що кожного дня через КПВВ «Мар‘їнка» проходить 7 000 - 10 000 осіб та проїжджає близько 1 500 автомобілів. «І саме завдяки цим модулям створено 20 додаткових робочих місць, що дозволить збільшити пропускну спроможність для пішоходів більш ніж у два рази», – наголосив керівник Краматорського прикордонного загону.

Заступник голови обладміністрації Ремський також підкреслив важливість збільшення пропускної спроможності КПВВ та зазначив, що створення комфортних умов перетину лінії розмежування для громадян України – один із пріоритетів роботи Донецької обладміністрації.

Він подякував Агенству ООН у справах біженців за плідну співпрацю з Донецькою обладміністрацією та неодноразову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-