В Одесі автомайданівці заблокували шість відділень

В Одесі автомайданівці заблокували шість відділень "дочок" російських банків

Фото, відео
Укрінформ
Близько п'ятдесяти громадських активістів ГО "Автомайдан Одеси" здійснили сьогодні короткочасні акції блокування шести відділень банків з російським капіталом, зокрема, Сбєрбанку, Альфа-банку та Петрокоммерцбанку.

Стіни при вході до цих офісів учасники акції забризкали червоною фарбою, розклеїли листівки "Увага! Це банк країни-агресора. Він фінансує окупантів, тому не буде працювати в українській Одесі", а також залишили своєрідні барикади з мішків з піском, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Одесі функціонують майже два десятки відділень банків з російським капіталом, ми маємо намір провести у найближчі години подібні акції принаймні біля половини офісів цих фінансових установ", - заявив журналістам ініціатор акцій блокування Євген Рєзвушкін.

Варто зазначити, що при вході до відділення «Сбєрбанка» на вулиці Жуковського автомайданівці не лише розклеїли аналогічні листівки, а й виставили мішки з піском та манекена у військовій формі, автомобільну шину і пляшку із легкозаймистою сумішшю.

А на проспекті Тараса Шевченка спроби охоронців відділення банку протидіяти учасникам акції вилились у коротку штовханину, під час якої один з охоронців зазнав травмування.

Співробітники поліції Одеси кваліфікували дії автомайданівців як хуліганство.

За даними фактами розпочато провадження за ознаками ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Також складено протокол за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо учасників подій.

Частина одеських відділень банків уже відновили роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-