Бойовики розкрадають зброю і продають її кримінальним елементам - розвідка

Бойовики розкрадають зброю і продають її кримінальним елементам - розвідка

Укрінформ
В російсько-окупаційних військах виявлено численні випадки розкрадання зброї, обміну її на спиртне чи продажу кримінальним елементам.

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Facebook

"У з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ виявлено чисельні випадки розкрадання російськими військовослужбовцями зброї та боєприпасів з метою подальшого продажу або обміну на матеріальні цінності", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 1 квітня затримано військовослужбовця 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК, який намагався перевезти через кордон з РФ п’ять одиниць стрілецької зброї.

"Проводиться розслідування фактів викрадання боєприпасів на передових позиціях 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК. Встановлено, що російські військовослужбовці бригади налагодили продаж боєприпасів кримінальним структурам, а також вимінювали набої та гранати на спиртні напої. Зокрема, місцеві мешканці вимінювали 500 одиниць патронів до стрілецької зброї на одну пляшку горілки та п’ять пачок цигарок", - повідомила розвідка.

В ГУР зазначають, що зважаючи на цей випадок, командуванням 1 та 2 АК розпочато комплексну ревізію наявності зброї і боєприпасів у всіх підпорядкованих з’єднаннях і частинах. Роботу розпочато з перевірки складів РАО 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), у якому внаслідок порушення правил безпеки під час обліку боєприпасів загинув один та поранено двох військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-