АТО: бойовики обстріляли Водяне й Гнутове з переносних

АТО: бойовики обстріляли Водяне й Гнутове з переносних "Градів"

Карта
Укрінформ
Минула доба на Маріупольському напрямку позначилася збільшенням кількості артилерійських обстрілів з боку противника.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Перш за все, це стосується ділянки фронту Павлопіль - Широкине, а також Красногорівки і Новогригорівки. Як і раніше, окупанти масово застосовують міномети. У Водяному та Гнутовому бойовики кілька разів здійснили постріли з установки "Град-П". Таким чином, спокійних районів на лінії зіткнення вчора не було. Українські війська неодноразово вели вогонь у відповідь", - наголосив він.

Речник додав, що всього вчора в секторі "М" сталося 42 ворожих обстріли, зокрема 25 – з важкого озброєння.

За його словами, на Луганському напрямку вчорашня доба позначилася збільшенням кількості та потужності ворожих обстрілів з важкого озброєння.

"Головною "гарячою точкою" вчора було с. Кримське, де вчора окупанти порушили режим тиші 7 разів. Найпотужнішими були 6-й та 7-й обстріл, які відбулися пізно ввечері. Ворог застосовував міномети, гармати калібру 152 мм і танки. За півтори години окупанти випустили по наших позиціях близько 150 відповідних боєприпасів. У Попаснянському районі ворог обстріляв практично всі наші передові позиції. Постраждали і житлові квартали. У двох будинках Попасної пошкоджені вікна. Основні бойові дії розгорнулися у другій половині дня", - розповів Лисенко.

Він констатував, що всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 18 ворожих обстрілів, причому 16 – з важкого озброєння.

Речник МОУ також поінформував, що на Донецькому напрямку найактивніші бойові дії тривають під Авдіївкою та на сусідніх позиціях. Чергове загострення почалося після 15 години.

"Противник вів вогонь з південного та східного напрямків. І в Спартаку, і в Ясинуватій є міномети і танки ворога, і вчора окупанти їх застосовували. Ворожий обстріл тривав безперервно 8,5 годин. На флангових позиціях біля Кам’янки та "Шахта Бутовка" бойовики теж використовували міномети", - зазначив він.

Лисенко сказав, що електропостачання в Авдіївці досі відсутнє, оскільки ремонтники не можуть працювати в умовах активних бойових дій, спричинених агресією ворога. Створено запас питної води, оскільки Донецька фільтрувальна станція не працює.

"В інших районах на Донецькому напрямку також дуже неспокійно. Мова йде про світлодарську дугу, горлівський периметр (Зайцеве, Верхньоторецьке), Донецький аеропорт. Ворожі обстріли продовжувалися і вдень і вночі, окупанти регулярно застосовували міномети й танки. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 34 ворожих обстріли, зокрема 16 – з важкого озброєння", - уточнив речник Міноборони з питань АТО.

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-