Чиновника так званого «міністерства ЛНР» заочно судитимуть на Луганщині

Чиновника так званого «міністерства ЛНР» заочно судитимуть на Луганщині

Укрінформ
Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно так званого «директора департаменту контролю міністерства інфраструктури і транспорту «ЛНР» за ознаками сприяння діяльності терористичної організації.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Луганської області.

«Встановлено, що з 2015 року громадянин України надав згоду на призначення себе на посаду так званого «директора департаменту контролю» так званого «міністерства інфраструктури і транспорту «ЛНР» та дотепер виконує функції з формування та регулювання його діяльності, забезпечує контроль і нагляд у сфері інфраструктури і транспорту терористичної організації «ЛНР», - розповіли в прес-службі обласної прокуратури.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на непідконтрольній українській владі території Луганської області, її оголошено у розшук та, на підставі ухвали слідчого судді, проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

До речі, санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України, в порушенні якої підозрюється вказана особа, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-