У Кропивницькому

У Кропивницькому "страйкують" депутати міськради

Фото, відео
Укрінформ
У Кропивницькому сесія міськради не розпочалася через відсутність кворуму: частина депутатів міської ради не з'явилася, пославшись на відрядження. Однак пізніше з'ясувалося, що сесію вони проігнорували свідомо, і збираються бойкотувати її надалі.

Про це повідомляє прес-служба міської ради Кропивницького.

"Третє засідання восьмої сесії міської ради Кропивницького так і не змогло розпочатися через відсутність кворуму", - йдеться у повідомленні.

Для початку роботи сесії не вистачило однієї особи: у сесійній залі зареєструвалися 21 депутат і міський голова. Зазначають, що порожніми залишилися крісла депутатів фракцій "Батьківщина", "Свобода", "Самопоміч", РПЛ, частини складу фракцій БПП і "УКРОП".

Деякі з присутніх висловилися за те, щоб розглянути низку важливих питань, зокрема, виділення матеріальної допомоги кропивничанам, які потребують дороговартісного лікування, вирішення питання про будівництво Центру реабілітації, рішення про фінасування профтехучилищ, якими сьогодні опікується міська влада і у яких повністю відсутні кошти на виплату заробітної плати, тощо.

В той же час стало відомо, що відсутні на робочому місці депутати оголосили про скликання власної прес-конференції.

Відео з цієї події розмістив у Фейсбуці один з депутатів-"заколотників" Юрій Гребенчук.

На прес-конференції було озвучене колективне депутатське звернення до голови міськради Андрія Райковича та її секретаря Андрія Табалова.

В ньому йдеться про те, що "в діяльності міської ради та її виконавчих органів не враховуються інтереси громади, постійно порушуються принципи  рівності та справедливості, норми законів та регламенту".

Депутати вимагають знизити вартість проїзду в Кропивницькому з 4,5 грн до 3,5, скасувати рішення про підвищення комунальних тарифів, збільшити фінансування зaклaдів освіти і скасувати "блaгодійні" бaтьківські внески, почaти видaчу дозволів нa встaновлення aвтономного опaлення, зменшити мінімaльний поріг тендерних зaкупівель через систему ProZorro, зaбезпечити прозорість у земельних питаннях, зaпровaдити фaктичне, a не формaльне проведення конкурсів нa зaміщення вaкaнтних посaд керівників упрaвлінь тa комунaльних підприємств, дотримуватися зaконів тa реглaменту під чaс проведення сесій міськрaди.

Депутати попередили, що до виконання цих вимог бойкотуватимуть роботу сесій міськради та її постійних комісій.

Фото: kr-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-