На Луганщині заочно судитимуть півсотні бойовиків з «МВД ЛНР»

На Луганщині заочно судитимуть півсотні бойовиків з «МВД ЛНР»

Укрінформ
З початку року в Луганській області слідчими Служби безпеки України винесено повідомлення про підозру у сприянні діяльності терористичної організації 51 «посадовій особі» незаконного збройного угруповання «МВД ЛНР».

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Так зване «міністєрство внутренніх дєл», створене в листопаді 2014 року, є структурним підрозділом силового блоку терористичної псевдореспубліки. Члени угруповання зокрема здійснюють протиправне кримінальне переслідування та застосування заходів примусового характеру, у тому числі пов'язаних із незаконним позбавленням свободи громадян України. Більшість учасників цього терористичного угруповання брала участь у бойових діях проти Збройних сил України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правопорушникам заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та оголошено в розшук. До них буде застосовано процедуру заочного засудження.

Упродовж 2014-2017 років Службою безпеки встановлено майже п'ять тисяч осіб, причетних до діяльності «МВС ЛНР», серед яких також 683 «прокурори», 608 «податківців», 979 «МНСників» тощо. 

Наразі тривають заходи, спрямовані на документування антидержавної діяльності інших учасників незаконних проросійських угруповань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-